یکی از مهم ترین دستاوردهای اصلی اینترنت، امکان اشتراک گذاری ایده‌های نو می باشد. همین موضوع باعث شده تا شرکت‌ها و موسسات زیادی در این زمینه شکل گیرند.یکی از موفق‌ترین و تاثیرگذارترین سازمانها در این زمینه تد TED نام دارد.در ادامه با این سازمان آشنا خواهید شد.

آشنایی با TED و ایده های نو – تد TED یا Technology, Entertainment, Design، نام یک سازمان غیر انتفاعی آمریکایی است. شهرت این سازمان بخاطر برگزاری کنفرانس‌های ویژه‌ایست که هر ساله برگزاری می‌شوند و با نام TED Conference شناخته می‌شوند.

تد یک سازمان غیرانتفاعی است که تخصص آن، به اشتراک گذاری ایده‌های جذاب است. این سازمان، فعالیت خود را با شعار «ایده‌هایی که ارزش گسترش دارند» (Ideas Worth Spreading)  آغاز کرد. دفاتر اصلی این سازمان در ونکوور و نیویورک، مجموعا 90 کارمند دارد.این سازمان در سال ۱۹۸۴ در کالیفرنیا تاسیس گردید و امروزه در اقصی نقاط جهان کنفرانس های تد برگزار می‌گردد.

آشنایی با TED و ایده های نو
آشنایی با TED و ایده های نو

 هدف از برگزاری این کنفرانس‌ها، گردهمایی مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری دنیا (گوگل، مایکروسافت، اپل، سان مایکروسیستمز و …)، در یک مکان و زیر یک سقف، با برترین دانشمندان،پژوهشگران ،معماران، اساتید،هنرمندان و نظریه‌پردازان تمامی رشته‌های علمی و کاربردی (شخار کاپور، جیمز کمرون، بیل گیتس، ال گور، جرج اسموت، بیل کلینتون، براین گرین،استیون هاوکینگ، ریچارد داوکینز و …) است تا با تبادل اطلاعات راهکارهایی برای معضلات بزرگ جهان بیابند.

کنفرانس اصلی تد TED به صورت سالانه در کشور کانادا برگزار می‌شود ولی کنفرانس‌های دیگری نیز در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا برگزار می‌شوند. در ابتدای کار، کنفرانس‌های تد TED بیشتر پیرامون تکنولوژی و طراحی برگزار می‌شد ولی امروزه کلیه مسائل گوناگون علمی،فرهنگی و آموزشی را پوشش می‌دهند. از اواسط سال 2006، تمامی مراسم تد TED به صورت زنده و رایگان، از وب سایت رسمی این سازمان یعنی TED.com برای عموم مردم قابل مشاهده است. طبق آمار وب سایت تد TED، ویدئوهایی که پیرامون مسائل آموزشی، هنری و طراحی بوده‌اند، با استقبال بیشتری مواجه شده‌اند.

در این مراسم، سخنران‌ها باید ظرف مدت زمان حداکثر 18 دقیقه، ایده‌های خود را به بهترین و خلاقانه‌ترین شکل ممکن ارائه دهند. از مهم‌ترین افرادی که در کنفرانس‌های TED، ایده‌های خود را مطرح کرده‌اند می‌توان به  Bill Gates (بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت)، Larry Page و Sergey Brin (بنیان‌گذاران شرکت گوگل)، Bill Clinton (رئیس جمهور اسبق ایالات متحده آمریکا)، James Gordon Brown (نخست وزیر اسبق انگلستان) و Bono (خواننده‌ی گروه موسیقی U2) اشاره کرد.

آشنایی با TED و ایده های نو – در سخنرانی‌های کنفرانس تد TED از یک سری تکنیک‌‌های خاص استفاده می‌شود که باورپذیری و تاثیر کلام سخنرانان را به صورت شگفت آوری زیاد می‌کند. با نگاهی به برخی از ارائه‌های بی‌نقص صورت‌ گرفته در این کنفرانس‌ها می‌توان درس‌های مهمی را آموخت،بسیاری از ما در محیط کار یا دانشگاه، برای دفاع از ایده‌هایمان یا مطرح کردن یک پروژه جدید، نیاز داریم روبروی یک جمع ایستاده و در زمانی محدود به طور خلاصه و استادانه به ارائه داشته‌هایمان بپردازیم. ما به 9 نکته کلیدی در مورد داشتن یک ارائه خوب به سبک تد TED اشاره خواهیم کرد :

  • 1) به بیرحمانه‌ترین شکل ممکن و به قصد کُشت تمرین کنید!
دکتر «جیل بولت-تیلور» (Jill Bolte-Taylor) در سال 2008 یکی از بهترین سخنرانی‌های کنفرانس TED را تدارک دید. ارائه‌ای که هنوز هم جزو بهترین‌های تد TED به شمار می‌رود. گفته می‌شود که او پیش از حاضر شدن بر روی صحنه، دویست بار سخنرانی‌اش را تمرین کرد. با سرسختی تمام و به قصد کشت محتوای مورد نظرتان را به خاطر بسپارید.
  • 2) به مخاطبان خود یک چیز نو یاد بدهید.
مغز انسان عاشق چیزهای نو است. مطرح کردن یک اِلِمان غیرمعمول و پیش‌بینی نشده به شدت ذهن مخاطب را بیدار می‌کند و باعث می‌شود از دریچه‌ای که تا حالا به مسئله نگاه نکرده نگاه کند.
  • 3) نیروی درونی و هیجان خود را آزاد کنید.

هیجان و شدت علاقه، اکثر اوقات شما را به سمت تسلط بر موضوع هدایت می‌کند؛ تسلط هم پایه و اساس یک ارائه خوب است. در هنگام ارائه مطلب تا آن‌جا که می‌توانید، شور و هیجان خود را در رابطه با موضوع نشان دهید.

  • 4) داستان‌گویی را فراموش نکنید.

با داستان‌های‌تان دل و ذهن مخاطبان را بدزدید. تحقیقات نشان داده که داستان‌ها ذهن افراد را به شدت درگیر می‌کنند؛ از این رو ارائه‌دهندگان با استفاده از این روش می‌توانند توجه کامل مخاطب را همراه خود داشته باشند.

آشنایی با تد TED و ایده های نو

  • 5) لحظاتی خیره‌کننده خلق کنید.
در لحظاتی از سخنرانی‌تان کاری کنید که دهان حضار باز بماند؛ در یک ارائه بی‌نقص، حتما واکنش‌های احساسی شدیدی از سوی مخاطبان دیده می‌شود؛ حالا این واکنش می‌تواند شادی ،ترس و شوکه شدن و سورپرایز باشد.
  • 6) زمان‌بندی را فراموش نکنید.

 هر کنفرانسی استاندارهای زمانی خود را دارد. برای مثال برای سخنرانی در TED، 18 دقیقه فرصت دارید؛ یعنی 18 دقیقه وقت دارید پیام خود را به بهترین شکل به مخاطب منتقل کنید. پس حجم اطلاعات خود را با زمانی که در اختیار دارید تنظیم کنید.

  • 7) به یاد داشته باشید که تصاویر از متن ها تاثیر گذارتر هستند.
هیچ اشکالی ندارد که هنگام ارائه از نرم افزار پاور پوینت PowerPoint استفاده کنید؛ اما حتما به این نکته توجه کنید که در اکثر مواقع، تصاویر از نوشته ها قدرت نفوذ بیشتری دارند. با بررسی نمونه‌های برتر سخنرانی‌های TED می‌توان دید که در آن‌ها از Bullet Point خبری نیست؛ حتی متن زیادی هم در اسلایدها دیده نمی‌شود. اکثر اسلایدهای این ارائه‌ها از تصاویر و انیمیشن‌های جذاب تشکیل شده است. استفاده از یک ابزار مناسب مثل پاور پوینت یا پرزیPrezi یک قدم مثبت است. اما نباید با قرار دادن مقدار زیادی متن، این ابزار مفید را به یک داروی خواب‌آور تبدیل کرد!
  • 8) بدون این‌که لطیفه تعریف کنید و شعر بگید، شوخ‌طبع باشید.
شوخ‌طبعی باعث می‌شود مخاطب‌تان کمتر حالت تدافعی به خود بگیرد و به طبع، خیلی راحت‌تر پذیرای پیام شما باشد. وجود یک پس‌زمینه طنز در هنگام ارائه، شما را دوست‌داشتنی‌تر کرده و پیام‌تان را راحت‌تر منتقل می‌کند. برای داشتن حس شوخ‌طبعی هم لازم نیست مستقیما برای حضار لطیفه تعریف کنید؛ تنها لازم است در برخی از بخش‌های محتوای‌تان یک سری طنزهای ظریف را بگنجانید.
  • 9) خودتان باشید.
 سخنرانان موفق تد TED، مطالب مد نظرشان را کاملا باز، واقعی و خالی از تظاهر ارائه می‌دهند. حتی از این که جلوی جمع از آسیب‌پذیر بودن خود در برهه‌هایی از زندگی سخن به میان بیاورید، ترسی نداشته باشید.آن‌ چه شما را در راه رسیدن به رویاهایتان یاری می‌دهد، توانایی‌ شما در فروش ایده‌هایتان است. این 9 درس مهم و کلیدی به شما کمک می‌کنند به بهترین شکل ممکن ایده‌های خود را بیان کنید و الهام‌بخش دیگران باشید.
آشنایی با TED و ایده های نو – TED,ایده,کنفرانس,ارائه,سخنرانی,طراحی,هنر,آشنایی با TED ,تد,نو,کالیفرنیا