نام هنرمند : ترمه برتینا
مصاحبه کننده : محسن امیدوار
سی جی آریا : سلام و درود بر شما هنرمند گرامی، لطفا خودت رو برای کاربران سی جی آریا معرفی کن،متولد چه سالی هستی و در چه رشته ای تحصیل کردی؟
درود بر شما و همراهان سی جی آریا ، من ترمه برتینا متولد 1366 هستم. دیپلم گرافیک و لیسانس طراحی (گرایش چاپ و دکوراسیون) از دانشگاه الزهرا تهران.
سی جی آریا : از چه زمانی به هنر علاقه مند شدی واز چه سالی بصورت جدی شروع به کار کردی؟
من از کودکی علاقه ی بسیار زیادی به هنر، نقاشی، خطاطی و موسیقی داشتم و بعد از اتمام هنرستان شروع به فعالیت های جدی تر در زمینه ی گرافیک کردم.
سی جی آریا : چی شد که تصمیم گرفتی در این مسیر حرکت کنی ؟اوایل کار که به این هنرعلاقه پیدا کردی چه راه های برای یادگیری انتخاب کردی ؟
از دوره ی هنرستان به رشته عکاسی و ادیت عکس علاقه مند بودم و بعد از دانشگاه با یه دوربین دست دوم که به عنوان هدیه دریافت کرده بودم عکاسی های شخصی انجام میدادم و در صفحه ی فیس بوکم به اشتراک میذاشتم. بازخوردها همیشه مثبت تر از چیزی که فکرشو میکردم بود. به همین دلیل انگیزه و علاقه مندی من به رشته عکاسی بیشتر و جدی تر شد تا جایی که تصمیم گرفتم بصورت حرفه ای وارد این رشته هنری بشم. برای یادگیری عکاسی شروع به دیدن عکسای حرفه ای و مطرح دنیا و خوندن نقدای عکاسی کردم و خوشبختانه تو این مسیر با افراد بزرگی آشنا شدم که نکات خیلی خوبی به من یاد دادن. هرچند من هنوز خودمو یه عکاس خیلی حرفه ای نمیدونم اما قدم های خوبی برای شروع در این زمینه برداشتم.
از سال 94 بطور رسمی از شرکتایی که مشغول به کار بودم استعفا دادم و در زمینه عکاسی عروسی و تبلیغاتی بصورت پروژه ای کار کردم. البته بدلیل علاقه ی زیادی که به گرافیک دارم همیشه از پذیرش سفارشات گرافیکی استقبال کرده ام و در حال حاضر بعنوان طراح گرافیک و عکاس کسب درآمد میکنم.
سی جی آریا : بیشتر در چه زمینه ای تخصص داری و تا کنون در چه شاخه های فعالیت داشتی؟
همیشه ایمان داشتم که تنها راه روشنی که پیش روی من وجود داره هنره ولی نمیدونستم کدوم یکی از رشته های هنری دقیقا همه ی چیزیست که من به دنبالش هستم برای همین شروع به کسب تجربه در زمینه های مختلف هنری کردم. در کودکی علاوه برکلاسهای طراحی و خوشنویسی، کلاسهای سه تار میرفتم و در دوره هنرستان به طراحی سیاه قلم علاقه ی بیشتری پیدا کردم. طی چهار سال دوران دانشجویی وارد حیطه های تئاتر و مجسمه سازی، عکاسی و بعد موسیقی کلاسیک، پیانو و آواز کلاسیک شدم و کلاسهای آواز و پیانو رو بمدت دوسال پیش اساتید بنام این رشته ها آموزش دیدم. بعد از اتمام دانشگاه بعنوان گرافیست در کمپانیهای مختلفی شروع به کار کردم و اتفاقا بسیار در این زمینه موفق بودم. برای مثال سال 91 بعنوان مدیر تبلیغات نماینده انحصاری رنوتراکس فرانسه در ایران و سال 93 همزمان بعنوان طراح گرافیک نماینده محصولات آرایشی بهداشتی شوارتزکوف آلمان مشغول به کار شدم.
سی جی آریا : آیا شخص خاصی در موفقیتت تاثیر داشته ؟
دیدن افراد موفق همیشه بهم ایده های بزرگ میداده مثل مهندس فرهاد کاشانی مدیر عامل سابق شرکت رنو تراکس فرانسه.
سی جی آریا : چه پیش نیاز هایی برای ورود به زمینه های تخصص شما مورد نیاز هست و برای کسانی که به نوعی تازه شروع به یادگیری کردن چه پیشنهادی داری؟
بطور کلی بنظر من کسی که میخواهد بصورت حرفه ای در یک زمینه هنری وارد بشه باید به تمام رشته های هنری توجه داشته باشه تا برای ورود به یک رشته هنری، چیدمان فکری و جهان بینی درست تری داشته باشه. برای مثال باید فیلم خوب ببینه، موسیقی غنی گوش بده، آثار هنری خوب ببینه و کلا ذائقه ی هنری خوب بدست بیاره. هرچه سطح کیفی کارهای هنری که دنبال میکنه پایین تر باشه در نهایت سبک و سلیقه ی کاری خود فرد نیز پایینر خواهد شد. صرف رفتن به کلاسهای گرون و خریدن ابزارهای مختلف مثل دروبین و غیره کار زیادی برای ما نمیکنن. باید خودمون یاد بگیریم که ذهن و ذائقه مون رو بسمت حرفه ای شدن ارتقا بدیم. درمورد عکاسی هم همینطور؛ بعد از اینکه نگاهمون رو تقویت کردیم توصیه میکنم بجای درگیر شدن با ابزارای گرون قیمت عکاسی و برندا ی مختلف، بریم و عکاسی رو شروع کنیم. بریم تجربه کنیم و تمرکزمون رو بذاریم روی احساس سوژه ها. سعی کنیم یه حسو پیدا و ثبت کنیم نه یه حالت تکراریو. واقعا این مهمه که مخاطب بتونه با احساسش عکس رو درک کنه.
سی جی آریا : برای تهیه یک عکس خوب چه عواملی را باید مد نظر داشت؟
عکاسی به معنای ثبت نوره و مهمترین عاملی که باید به درستی بشناسیمش بازی با نور و رفتارهای مختلف نوری در شرایط متفاوت است. در مرحله بعد باید عملکرد دوربین برای ثبت نور رو یاد بگیریم مثل جزئیات سرعت شاتر و سنسور و دیافراگم. مرحله ی بعدی شناخت لنزها و فاصله کانونی ست و انتخاب لنزی که مناسب سوژه مون هستش مثلا لنز واید برای عکاسی از منظره و لنز نرمال یا تله برای عکاسی پرتره. در آخر هم ادیت و خروجی عکس که به اصلاح نهایی عکس می پردازه و از نظر من بسیار مرحله ی جذاب و شیرینیه.
سی جی آریا : در مورد عکاسی با موبایل چه پیشنهادی دارید، چه اصولی باید در عکاسی با موبایل رعایت بشه؟
در عکاسی با موبایل عکاس شانس برقراری ارتباط با سوژه رو بدون درگیر شدن با مفاهیمی مثل چگونگی عملکرد دوربین و لنزها و غیره داره و با وجود تمام محدودیت هایش کمک میکنه عکاسی رو از دریچه ی دیگه ای ببینیم و بیشتر درگیر لحظه ها و حس و حال سوژه ها و کادر باشیم.
در عکاسی با موبایل علاوه بر امکاناتی که هر گوشی پیش روی فرد قرار میده، آموزشهای بسیاری از ریزه کاریها در اینترنت وجود داره که توصیه میکنم حتما درموردش اطلاعات بدست بیارید. مثلا زمان مناسب استفاده از فلاش یا روشهای نورسنجی درست و غیره .
سی جی آریا :به کدوم عکست بیشتر از همه افتخار می کنی؟
سال 95 کمپینی برای حقوق سربازای کشورمون راه افتاد که به مسائل پیرامون دوسال از زندگی یک سرباز و اثراتش در زندگی شخصیش میپرداخت. بسیار مفتخر هستم که در این پروژه عضو کوچکی بودم و با استقبال بی نظیر مردمی پس از نشر این عکسها روبرو شدم.
سی جی آریا : یه خاطره خوب از فعالیت هایی که در زمینه عکاسی و گرافیک داشتی تعریف کن؟
خاطره ی خوب من مربوط به همین عکسهای سربازی میشه که اولین بار در روزنامه شرق چاپ شد ولی اسمی از من آورده نشد و بعد از اون بسرعت در بسیاری از صفحات مجازی پر مخاطب بدون ذکر نام من منتشر شد. درست زمانی که دلم گرفته بود از این بی مهری و راهی برای ثابت کردن نبود مسیجی به من داده شد که عکس خودم بود حین عکاسی از سوژه ها. آن شخص درست همان روز از آنجا عبور میکرده و بطور اتفاقی با گوشی از ما عکس گرفته بود. این بسیار برای من دلگرم کننده بود که اون فرد توانسته بود من رو پیدا کنه.
سی جی آریا : اوقات فراغتت رو چطور میگذرونی؟ از تفریحات و سرگرمی هات بگو ؟
من علاقه ی زیادی به بازی های گروهی با دوستان، تماشای فیلم و سریال های با کیفیت،موسیقی ،مسافرت، آشپزی، رسیدگی به گل و گیاه و حیوانات دارم.
سی جی آریا : ممنون از اینکه وقتت رو در اختیار ما گذاشتی ،با آرزوی موفقیت های بیشتر برای شما هنرمند گرامی.
ممنون از شما و مخاطبین سی جی آریا که این فرصت رو به من دادین.
Termeh Bertina