GDC یا The Game Developers Conference همایش بین المللی توسعه دهندگان صنعت بازی سازی است .GDC بزرگترین گردهمایی سالانه توسعهدهندگان حرفهای محسوب میشود که بر روی آموزش، نوآوری و شبکه تمرکز دارد. این همایش دارای نمایشگاه عمومی است و مراسم انتخاب برترین بازیهای مستقل و بهترینهای GDC نیز در این کنفرانس برگزار میشود.همایش توسعهدهندگان بازی ۲۰۱۵ که هفته پیش برگزار شد ۲۶۰۰۰ بازدیدکننده داشت که این رقم تا کنون برای این نوع همایش ها بی سابقه بود.
در ادامه به برخی از مهمترین دستاوردهای GDC 2015 می پردازیم.
نام ابتدایی این همایش Computer Game Developers Conference بود که برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ توسط کریس کراوفورد در سن خوزه کالیفرنیا و در خانه شخصی او برگزار شد. در اولین گردهمایی تاریخ کنفرانس توسعهدهندگان بازیهای ویدیویی، حدود ۲۷ طراح بازی از جمله دان داگلو، برندا لاورِل، برایان موریارتی، گوردون والتون، تیم برِنگِل، کلیف جانسون، دِیو مِنکُنی، و کارول و ایوان مَنلِی حضور داشتند. اینها با گردهم جمع شدن، اولین همایش توسعهدهندگان بازیهای ویدیویی را برگزار کردند.
دومین دوره این همایش همان سال و در میلپیاتس کالیفرنیا برگزار شد. این بار نیز این همایش با حضور ۱۲۵ توسعه دهنده و طراح بازیهای ویدیویی برگزار شد.
حال سالها از ظهور این اجتماع حرفهای میگذرد و هر سال بر اهمیت آن افزوده میشود طوری که برخی آن را در کنار رویداد E3، جزو مهمترین اتفاقات سال در حوزهی گیمینگ میدانند.
همایش و نمایشگاه GDC 2015 مملو از هر آن چیزی بود که در دنیای بازیهای ویدیویی میتوانیم شاهدش باشیم. موتورهای بازیسازی و گرافیکی، تکنولوژیهای واقعیت مجازی، بازیهای ویدیویی، کنفرانسهای تخصصی، نمایش تریلر، رونمایی از سختافزارهای مختلف، اخبار و شایعات عجیب، همه و همه از GDC 2015 یک رویداد بسیار مهم و تاثیرگذار در سال 2015 میسازد.
برخی از مهمترین دستاوردهای این کنفرانس را به اختصار معرفی میکنیم :
انتشار موتور بازی سازی آنریل 4 Unreal و رایگان شدن این موتور بازی سازی
اپیک در GDC 2015 حضوری گسترده داشت و مهمترین خبر آن انتشار آنریل 4 و رایگان شدن این موتور بازی سازی بود.
Titan X، غول گرافیکی انویدیا با ۱۲ گیگابایت حافظهی VRAM :
دموی گرافیکی Kites روی کارت گرافیکی TITAN X با موضوع رایگان شدن آنریل انجین
این کارت بر پایهی تراشهی کامل نسل ماکسوِل با نام GM200 طراحی شده،تاکنون تمام کارتهای گرافیکی سری 9XX از اِنویدیا بر پایهی تراشهی کوچکتر GM204 تولید شدهاند که تنها ۲۰۴۸ واحد پردازشی سایه زن داشتن اما GM200 دارای بیشترین تعداد این واحدها یعنی ۳٠٧٢ واحد کامل است.
عرض باند حافظهی این کارت هم از ۲۵۶ بیت در کارتهای گرافیک جیفورس ۹۸۰ و ۹۷۰ به ۳۸۴ بیت در Titan X ارتقا پیدا کرده که در کنار تراشههای حافظهی GDDR5 با سرعت فرکانس ۷ گیگابیت بر ثانیه می تواند در کل پهنای باندی با سرعت شگفت انگیز ۳۱۷ گیگابایت بر ثانیه را رقم بزند که قطعا برای کسانی که در رزولوشنهای QHD و 4K بازی می کنند خبر خوبی است. دموی گرافیکی Kites بصورت Real-Time و نرخ ۳۰ فریم در ثانیه با استفاده از Titan X اجرا شده و یک پروژهی از قبل رندر شده نیست.
پروژه مورفیوس سونی، واقعیت مجازی بر پایه پلیاستیشن 4 :
نسخه جدید مورفیوس از یک صفحه نمایشگر OLED ۵.۷ اینچی با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره میبرد. صفحه نمایش پروژه مورفیوس دارای رفرش رِیت ۱۲۰ هرتز است که باعث میشود بیننده تصویر نرمتر و روانتری را مشاهده کند.میتواند بازیها را روی نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه پردازش کنند که برای واقعیت مجازی ایدهآل است. پلیاستیشن 4 در واقع این قابلیت را دارد که بازیهایی با نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه را پشتیبانی کند، قابلیتی که تا به امروز درباره آن صحبت نشده بود.
همچنین نرمافزاری نیز وجود دارد که میتواند بازیهایی با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه را به ۱۲۰ فریم در ثانیه تفییر دهد. مورفیوس همچنین تاخیری زیر ۱۸ میلیثانیه را ارائه میدهند که کمتر از نصف میزان تاخیری است که اولین نسخه پروژه مورفیوس با آن روبهرو بود. نمایشگر ۵.۷ اینچی این هدست حدود ۱۰۰ درجه میدان دید دارد و نسخه کنونی آن از ۹ سنسور دنبال کننده حرکت بهره میبرد که نسبت به نسخه آزمایشی قبلی سه عدد بیشتر شده است.
پروژه واقعیت مجازی HTC VIVE :
اچتیسی که یک کمپانی تولیدکنندهی گوشیهای هوشمند موبایل است، با همکاری ولو و بر پایهی پلتفرم استیم ویآر، هدست واقعیت مجازی وایو را خلق کرده است. هدستی که ظاهرا مدتها از مراحل اولیه توسعهاش میگذرد و همانطور که با سرعت رونمایی شد و همه را شگفت زده کرد، به سرعت هم میخواهد به بازار عرضه شود و عرصه را بر دیگران تنگ کند.مقاله مرتبط نگاه نزدیک به هدست واقعیتمجازی HTC VIVEتکنولوژی Lighthouse ولو واقعیت مجازی را به تلویزیون و هدستها میآورد.
هدست واقعیت مجازی اچتیسی و وَلو تا پایان سال جاری میلادی عرضه میشودگفته شده وایو در محیطی تا اندازهی ۱۵ در ۱۵ فوت کارایی دارد و حضورتان در محیط توسط دو حسگر «لایتهواس» (Lighthouse) که در مقابل یکدیگر در اتاق قرار گرفتهاند، ردیابی میشود و ظاهرا توانایی ردیابی چندین هدست و کنترلر را به طور همزمان دارند. در ابتدا برای تعریف محیط بازی به یک پروسهی همکاری بین این دو حسگر نیاز است و از آنجایی که اغلب دموها روی فضاهای بزرگ تمرکز کردهاند.
شما از قبل میتوانید اندازهی بزرگی محیط را با جایگذاری این حسگرها تایید کنید. در یک کلام، این دو حسگر لایتهاوس میتوانند در رقابت هدستهای واقعیتمجازی، به یک نکتهی برتر برای وایو بدل شوند. از آنجایی که دستگاه حرکتتان را فقط از یک پرسپکتیو ردیابی نمیکند، پس، سیستم این توانایی را دارد تا شما و محیط را به طور کامل پوشش دهد.در حال حاضر، تنها مانع سر راه آزادی تمام و کمال کاربران در استفاده از وایو، نحوهی نصب نسخهی اولیهاش است.
اینطوری بگوییم که دور و اطرافِ هدست و مخلفاتش یک دنیا کابل و سیم دیده میشود. از کمربندی که در ابتدای کار دور قفسه سینهتان می بندید گرفته تا کابلهایی که به کنترلرها متصل هستند و کابلهایی که به خود هدست وصل هستند. ما به طرز مناسبی امیدوار هستیم و انتظار داریم که کنترلرها تا زمان عرضه، بیسیم شوند. اما با این حال، هنوز خودِ هدست باید به یک پیسی متصل باشد.
مایکروسافت در GDC 2015 :
مهمترین خبر مایکروسافت ارتباط هولولنز و بازیهای ویدیویی و بهینه شدن ویندوز 10 برای بازی های رایانه ای بود.
GDC 2015 و پیشرفت بی نظیر یونیتی :
مهمترین توسعه این انجین رو میتونیم به پردازش روشنایی عمومی (GI (Global Illumination بصورت کاملا ریل تایم و فیزیکال ،توسعه ادیتور یونیتی و بهبود بخش صداگذاری ،توسعه Physics Engine ،اضافه شدن یک سیستم انیمیشن جدید و پشتیبانی از 21 پلت فرم شامل موارد زیر اشاره کنیم :
- Windows
- Mac
- Linux/Steam OS
- Web Player
- WebGL
- iOS
- Android
- Windows Phone 8
- Windows Store Apps
- Tizen
- BlackBerry 10
- Xbox 360
- Xbox One
- PlayStation 3
- PlayStation 4 and Morpheus
- PlayStation Vita
- Wii U
- Oculus Rift
- Gear VR
- Samsung SMART TV
- Android TV