نام هنرمند : فراز صیادی اسکویی
مصاحبه کننده : محسن امیدوار

فراز

CG Aria : درود بر شما فراز عزیز ، لطفا خودت رو برای کاربران سی جی آریا معرفی کن،متولد چه سالی هستی و در چه رشته ای تحصیل کردی؟
سلام.
ممنون از محبت شما ، من متولد سال 1364 هستم و در رشته گرافیگ در هنرستان هنرهای تجسمی تحصیل کرده ام.

فراز

CG Aria : چی شد که به هنر علاقه مند شدی و چه تخصص هایی داری؟از اولین روزهای آشنایی با دنیای سی جی برامون تعریف کن ،چه راه های برای یادگیری انتخاب کردی ؟ 
این خاطره مربوط به سنین چهار، پنج‌سالگی‌ام می‌شود و جزو معدود خاطراتیست که از آن دوران به طور شفاف به یاد می‌آورم و ماجرای هیجان انگیز آن روز هرگز از خاطرم پاک نمی‌شود.
در دوران کودکی، از روی کودکی، هیچ علاقه‌ای به برنامه کودک نشان نمی‌دادم و طبق گفته خانواده تماشا کردن کارتون برایم خسته کننده بود و بیشتر اوقات با نقاشی کردن خودم را سرگرم می‌کردم. وسایل نقاشی‌ام را در کیف کوچک قرمز رنگی با طرح چهارخانه نگه می‌داشتم. یک روز صبح که مشغول نقاشی کردن بودم، مادر کنارم نشست و گفت:&دوست داری یه چیزی تو دفتر یادداشتت بکشم؟& من هم با کمال میل قبول کردم. مادرم دفترچه را برداشت و یک فیل کوچک، گوشه پایین سمت راست صفحه کشید. همین کار را در صفحه بعد نیز تکرار کرد، اما اینبار خرطوم فیلم کمی بالاتر آمده بود. همین روند را تا صفحه آخر ادامه داد. بعد دفترچه را در دست گرفت و آن را با سرعت ورق زد. در همین لحظه یک جادو اتفاق افتاد. فیل خرطومش را بالا برد. آب از درون خرطوم فواره کرد و بعد دوباره آن را پایین آورد. من مات و مبهوت این اتفاق بودم که مادرم گفت: “کارتون اینجوری درست میشه! ” و از همان روز نگاه من به کارتون عوض شد و نقاشی کردن جایش را به درست کردن فلیپ بوک داد. چندین سال با فلیپ بوک خودم را سرگرم کردم و سعی داشتم اتفاقات جدیدتری را خلق کنم. فریم‌ فیلم‌های هشت میلیمتری آپارت دایی‌ام را ساعت ها نگاه می‌کردم و سعی داشتم میزان تغییر در هر فریم را پیدا کنم. اما منابع بیشتری برای یادگیری نداشتم. کتاب‌های دوران دبستانم اول فلیپ‌بوک بود بعد کتاب درسی تا این‌که در چهارده‌سالگی یک کامپوتر خریدم و چند نرم‌افزار ساخت انیمیشن را روی آن نصب کردم. در آن سال‌ها هیچ منبع آموزشی خوبی وجود نداشت و دسترسی به اینترنت هم تنها با صدای امیدبخش &خر خر گیششش& مودم دایل‌آپ امکان‌پذیر بود. حدود دوسال با 3D Max کار کردم. سپس وارد هنرستان هنرهای تجسمی شدم و سعی کردم آموخته‌هایم را وارد دنیای دیجیتال کنم. و با پیشنهاد یکی از اساتیدم نرم‌افزار Maya را شروع کردم.

فرز

CG Aria : تخصصت اصلیت در چه زمینه ای هست و تا کنون در چه شاخه های فعالیت داشتی؟
گرایش من بیشتر به کارگردانی انیمشن است. اما به دلیل کمبود بودجه و دخالت بیش از حد تهیه‌کنندگان در فیلم‌نامه سعی کرده‌ام تا حد ممکن روی نرم‌افزار مسلط شوم و آن را به صورت جنرال یادبگیرم تا حداقل بتوانم ایده‌هایم را خودم بسازم. اما بیشتر فعالیتم در موسسهها و شرکت‌ها مربوط به نورپردازی و ریگ کاراکتر می‌شود.در حال حاضر مدت چهار سال است که در زمینه تئاتر نیز فعالیت دارم.

فراز صیادی

CG Aria :  چی شد که یهو از انیمیشن به تئاتر علاقه مند شدی؟

همیشه گفته شده پایه و اساس بیشتر کارهای هنری بصری طراحیست. و هنرمندان موظف به انجام تمرینات طراحی هستند، و من همیشه تمرینات طراحی را انجام داده‌ام. اما تا چند سال پیش هروقت انیمیشنی را می‌ساختم یا یک کار تصویرسازی انجام می‌دادم نتیجه کار برام رضایت‌بخش نبود. در واقع مباحث مربوط به طراحی فقط در موارد بصری کار خودش را نشان می‌داد و هنوز یک کبود بزرگ در کارم وجود داشت که نمی‌توانستم آن را پیدا کنم. وقتی آثار هنرمندان بزرگ را مورد بررسی قرار دادم متوجه یک نکته مشترک بین آن‌ها شدم. وآن خلق موقعیت و انتقال حس بود. برای اطمینان از این مسئله تصمیم گرفتم بخشی از یک فیلم بزرگ را تبدیل به انیمیشن کنم. در نهایت فیلم کارزابلانکا توجه من را به خودش جلب کرد و آن را با کاراکترهای کارتونی شبیه به خرگوش تبدیل به انیمیشن کردم. و اینبار به نتیجه دلخواه نزدیک شدم. در مرحله بعد فیلم “زنــدان زنــان” ساخته خانم منیژه حکمت را انتخاب کردم و سعی کردم با نورپردازی بهتر نسبت به فیلم اصلی و با همان کاراکترهای خرگوشی دانش بصری، تکنیکی و حسی خود را افزایش دهم. نتیجه این کار نیز برایم جذاب بود چون توانسته بودم ضعف اصلی خودم که انتقال حس بود را پیدا کنم. از آن به بعد زمان خودم را برای جبران این ضعف گذاشتم. به یک کلاس‌ روانشناسی رفتم تا بتوانم با خلق و خوی افراد مختلف آشنا شوم و نحوه برقراری ارتباط با آن‌ها را یاد بگیرم. سپس برای این‌که بتوانم احساس خودم را منتقل کنم به کلاس‌های بازیگری رفتم و تمرینات تئاتر را به طور جدی شروع کردم و هنوز هم آن ادامه می‌دهم.

CG Aria : دیدگاهت در مورد سی جی در ایران چیه؟ آینده سی جی در ایران رو چطور میبینی؟
متاسفانه در زمینه کارهای هنری بیشترین سود نصیب دلالان هنر میشود تا هنرمندان و تا زمانی که این شرایط حاکم باشد، آینده ای که بشود به آن دل خوش کرد وجود نخواهد داشت.

فراز صیادی

CG Aria : برای کسانی که تازه کار هستند چه پیشنهادی داری؟

این حرفه مانند بقیه حرفه‌ها نیاز به تلاش و ممارست فراوان دارد و با چند جلسه کلاس رفتن نمی‌شود به نتیجه مطلوب دست یافت، و از آنجایی که در این رشته تخصص‌های متعددی وجود دارد بهتر است یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و روی آن تمرکز کنیم. البته ناگفته نماند که داشتن آشنایی مختصر با بقیه شاخه‌ها می‌تواند دید وسیع‌تری به ما بدهد.

نکته مهم دیگر این‌که مطالعه خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهیم و بهتر است با دراختیار گذاشتن اطلاعات خود راه پیشرفت را برای یکدیگر هموار کنیم.نسبت به نرم‌افزار و تکنیک‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنیم تعصب نداشته باشیم و همیشه از ابزارها و تکنیک‌های جدید استقبال کنیم.

فرز

CG Aria : اوقات فراغتت رو چطور میگذرونی؟ از تفریحاتت و سرگرمی هات بگو ؟
یشتر اوقات فراغتم را به تئاتر و سینما میروم یا مطالعه میکنم. بهترین تفریح برای من انجام پروژه های شخصی است.

CG Aria : ممنون از اینکه وقتت رو در اختیار ما گذاشتی ،با آرزوی موفقیت های بیشتر برای شما .

سپاس فراوان از دوستانم در سایت سی جی آریا برای فرصتی که در اختیارم گذاشتند. موفق و پیروز باشید.

فراز,فرازصیادی اسکویی,faraz sayadi

instagram پیج ما در اینستاگرام (گالری آثار کاربران)