بلوتوث | پادشاه دانمارکی هارالد بلاتندHarald I Blåtand که دوران سلطنت وی در سالهای” ۹۵۸ تا ۹۸۶″ تداوم داشته است به ایجاد همبستگی میان جناح های مختلف معروف بود که نتیجه ی ایجاد این همبستگی ها اکنون کشورهای دانمارک،سوئد و نروژ است. کلمه بلاتند بعد از انتقال به زبان انگلیسی به شکل بلوتوث bluetooth تلفظ شد، که به معنای دندان آبی است.
نکته جالب اینجاست که درست به همین روش فناوری بلوتوث bluetooth نیز توانسته دستگاه های شرکت های مختلف با اهداف متفاوت را در یک شبکه ی خصوصی به دور هم جمع کند که از این میان میتوان اتصال اپل، مک بوک و ماوس مایکروسافت را نام برد.
در ابتدا ایجاد بلوتوث برای اتصال آیتم های مختلف مثل یک ماوس و کیبورد با استفاده از سیم بود اما بعد از گذشت سال ها اکنون برای اهداف بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند بیش از ۷ دستگاه را به هم متصل کند. حتی میتواند دستگاهایی که قابلیت اتصال از طریق سیم ندارند را خیلی راحت بهم مرتبط کند که از جمله میتوان اتصال موبایل به ماشین یا پرینتر را نام برد. ورژن قدیمی این تکنولوژی تنها قادر به متصل کردن دستگاه ها تا گستره ی ۱۰ متری بود اما ورژن های اخیر تا فواصل ۱۰۰ متری نیز پیشرفت داشته اند.
با وجود اینکه نام بلوتوث bluetooth به هزاران سال پیش بر میگردد و تکنولوژی رادیویی در سال ۱۹۴۰ در ارتش نظامی کاربرد داشته است، اما آن قطعه ی سخت افزاری که دربرگیرنده ی رادیو بلوتوث واقعی بهمراه نرم افزار مرتبط با اینترنت میباشد در سال ۱۹۹۴ توسط مهندسین در شرکت سوئدی به نام اریکسون اختراع شد.
این مهندسین مدت ها در حال تحقیق بر روی میزان کارآیی یک رابط رادیویی ارزان قیمت و قوی جهت اتصال تکنولوژی های مختلف به هم بودند. از این رو اریکسون خیلی زود نیاز به تشکیل یک تیم میان شرکت ها را برای ایجاد یک پل جهانی ضروری دید که متعاقب آن گروه ویژه با اهداف مشترک SIG در سال ۱۹۹۸ شکل گرفت. این گروه از آغاز در برگیرنده ی شرکت های اریکسون، اینتل، IBM ، توشیبا و نوکیا بودند که همگی با کمک تکنولوژی بلوتوث به هم متصل شده و اولین تدارکات مربوط به بلوتوث را یک سال بعد از این اتحاد روانه بازار کردند.