باز نشدن وب سایت با برخی اینترنت ها مثل مخابرات،شاتل،های وب،آسیاتک و … یکی از مشکلات رایج کاربران اینترنتی می باشد. حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی برخی وب سایت ها با اینترنت مخابرات یا سایر شرکت های خصوصی باز نمی شود. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در این مقاله مورد بررسی قرار میدیم.
باز نشدن برخی سایت ها با اینترنت مخابرات و سایر آی س پی ها
همان طور که در بالا اشاره شد باز نشدن سایت چندین دلیل مختلف دارد که یکی از اینها مشکل دار بودن سایت مورد نظر است و دیگری مشکل اینترنت شما با سایت مورد نظر که در ادامه هر دو روش را بصورت کامل بررسی می کنیم.
بالا نیامدن سایت به دلیل مشکل اینترنت شما
گاهی به دلیل برخی مشکلات فنی در شرکت ISP شما ( شرکتی از اونجا اینترنت خریدید ) بعضی از سایت ها قابل نمایش نمی باشد. هر وب سایتی دارای یک DNS می باشد که شبیه به یک شناسه عمل می کنه. یعنی وقتی شما آدرس سایت را در مرورگر وارد می کنید این DNS ها دستور را به سروری که سایت مورد نظر آنجا میزبانی می شود ارسال می کند. و در صورت نداشتن مشکل سایت برای شما نمایش داده میشود.
دلیل باز نشدن بعضی از سایت ها با اینترنت شما که اکثرا اینترنت مخابرات این مشکل را دارد , ناسازگاری و تداخل DNS می باشد. که شما با یه حرکت خیلی ساده می تونید این مشکل رو برطرف کنید.
برخی از افراد پیشنهاد می کنند که شما با پشتیبانی اینترنت مخابرات خود تماس بگیرید که شماره پشتیبانی مخابرات 2020 هست. اما هیچ وقت پاسخ درست و حسابی به شما نخواهند داد و این یک امر طبیعی هست. با من همراه باشید تا خدمون دست به کار بشیم.
رفع مشکل باز نشدن سایت ها با اینترنت مخابرات
برای برطرف کردن این مشکل ما باید تغییراتی بر روی DNS های سیستم خودمان انجام دهیم. سایت گوگل یکی از بزرگترین سایت های جهان هست که همه این رو میدونیم. گوگل یک سری دی ان اس های عمومی رو برای استفاده عمومی ارائه کرده که هر کسی میتونه روی سایت یا اینترنت خودش از این dns ها استفاده کنه. حال ما هم برای برطرف کردن مشکل باز نشدن بعضی از سایت ها از همین روش استفاده می کنیم.
DNS های معرفی شده توسط گوگل 8.8.8.8 و 8.8.4.4 هست. که ما روی یه قسمتی از اینترنت خودمون اینا رو ست می کنیم.
توجه داشته باشید که این روش علاوه بر برطرف کردن مشکل بالا نیامدن بعضی سایت ها با اینترنت مخابرات , سبب بالا رفتن سرعت اینترنت شما میشه. یعنی حتی اگر شما مشکل باز نشدن سایت ها رو ندارید می تونید از این دی ان اس های گوگل برای بخشی که در فیلم مشخص هست استفاده کنید تا سرعت اینترنت خودتون رو تا حد ممکن افزایش بدید.
به همین راحتی شما موفق به رفع مشکل شدید و حالا می توانید بعد از اعمال این تنظیمات سایت هایی که برای شما قابل نمایش نبود باز کرده و از اونها لذت ببرید.
به منظور تغییر تنظیمات DNS در مودم، باید وارد تنظیمات آن شوید. برای این منظور:
- در مرورگر خود آدرس 192.168.1.1 را تایپ کرده و وارد شوید.
- در ابتدا نام کاربری و کلمه عبور از شما خواسته میشود که به صورت پیشفرض admin را در هر دو فیلد تایپ کنید.
- با ورود به بخش تنظیمات، به دنبال برگهای باشید که تنظیمات DNS را شامل میشود. در مودمهای TP-link این تنظیمات در قسمت DHCP بوده و با ورود به این قسمت در فیلدهای Primary DNS و Secondary DNS تنظیمات مربوط به DNS را تغییر دهید.
بهترین سرورهای DNS برای افزایش سرعت اینترنت که میتوانید از آنها استفاده کنید، Open DNS، Google public DNS و Level3 Communications هستند که آدرسهای IP اولیه (primary) و ثانویه (Secondary) در آنها به ترتیب به صورت زیر است:
Open DNS: Primary IP (208.67.222.222) و Secondary IP (208.67.220.220)
Google public DNS: Primary IP (8.8.8.8) و Secondary IP (8.8.4.4)
Level3 Communications: Primary IP (4.2.2.1) و Secondary IP (4.2.2.2)
در مورد مودمهای D-link از منوی Advanced میتوانید وارد قسمت DNS شده و سپس فیلدهای Preferred DNS Server و Alternate DNS Server را به ترتیب با آدرسهای IP اولیه و ثانویه پر کنید. به این ترتیب، تنظیمات DNS شما تغییر خواهد کرد و به سرور مورد نظر متصل خواهید شد.
تغییر تنظیمات DNS در ویندوز
در محیط ویندوز نیز میتوان تغییر تنظیمات DNS را اعمال کرد. البته ورود به این قسمت در ویندوز 7 و ویندوزهای 8 و 10 متفاوت است. بنابراین برای هر سیستم عامل به صورت جداگانه نحوه تغییر این تنظیمات را بیان میکنیم:
تنظیمات DNS در ویندوز 7
برای تغییر تنظیمات DNS در ویندوز 7 مراحل زیر را دنبال کنید:
- با ورود به کنترل پنل از قسمت Network and Internet گزینه View network status and tasks را انتخاب نمایید.
- در بین گزینههای سمت چپ، گزینه Change Adapter Settings را انتخاب کنید.
- با ورود به صفحه جدید، اتصالات اینترنت شما مشاهده میشود. روی کانکشن مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه آخر یعنی Properties را انتخاب کنید.
- پنجره جدیدی برای شما نمایش داده میشود که در آن، گزینه Internet Protocol Version 4 را انتخاب و روی Properties کلیک کنید.
- در پنجره جدیدی که نمایش داده خواهد شد، با فعالسازی تیک Use the following IP Address تنظیمات DNS مورد نظر خود را تغییر داده و آدرسهای IP را در فیلدهای Preferred DNS server و Alternate DNS server وارد کنید.
تنظیمات DNS در ویندوز 8 و 10
تنظیمات DNS در ویندوزهای 8 و 10 مشابه یکدیگر است. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد کنترل پنل شده و از قسمت Network and Internet روی گزینه Internet Protocol Version 4 کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب نمایید.
- سپس تیک Use the following DNS server addresses را فعال کرده و مشابه ویندوز 7، فیلدهای مربوط به آدرسهای IP مورد نظر را پر کنید.
همانطور که مشاهده میشود، تنها با طی چند مرحله میتوانید تنظیمات DNS را در محیط ویندوز تغییر دهید.
برای بررسی تأثیر تغییر تنظیمات DNS روی سرعت اینترنت در محیط ویندوز، برنامههای تست سرعت اینترنت ارائه شده است که میتوانید از آنها استفاده کنید. سرورهای مختلف را به این شکل تست کرده و پرسرعتترین گزینه را انتخاب کنید.
تغییر DNS در موبایل چگونه انجام میشود؟
در محیط موبایل نیز میتوانید تنظیمات DNS را به منظور افزایش سرعت اینترنت تغییر دهید. البته این تنظیمات در سیستم عامل اندروید و iOS متفاوت است. هر یک از این دو سیستم عامل در این بخش به صورت مجزا بررسی میشوند.
تغییر DNS در اندروید
برای تغییر تنظیمات DNS در اندروید:
- وارد تنظیمات وایفای گوشی خود شده و در قسمتی که لیست کانکشنهای Wi-Fi وجود دارد، کانکشن مورد نظر خود را انتخاب کرده و انگشت خود را روی آن نگه دارید.
- در این صورت دو گزینه برای شما نمایش داده خواهد شد. Modify Network را انتخاب کنید.
- در صفحه جدید، IP setting را انتخاب کرده و وارد تنظیمات شوید.
- در این اسکرین، گزینه DHCP را به حالت Static تغییر داده و فیلدهای مربوط به DNS 1 و DNS 2 را بر اساس آدرسهای IP مورد نظر خود پر کنید.
تغییر DNS در آیفون
برای تغییر تنظیمات DNS در گوشی آیفون و در کل دستگاههایی که از iOS استفاده میکنند:
- وارد تنظیمات وایفای شوید.
- کانکشن اینترنت مورد نظر خود را پیدا کرده و علامت تعجب آبی رنگی که در کنار علامت آنتن وایفای قرار دارد را انتخاب کنید.
- در این صورت اسکرین جدیدی باز میشود که در آن در قسمت DHCP گزینه DNS قابلمشاهده است. با انتخاب DNS میتوانید آدرس IP مورد نظر خود را وارد کنید.
بالا نیامدن سایت به دلیل مشکلات سایت مورد نظر
روش دوم عدم نمایش و باز شدن بعضی از سایت ها میتونه دلیلش مشکل دار بودن اون سایت باشه،این مشکل میتونه از سمت سرور یا کد نویسی خود سایت باشه که در این صورت هیچ کاری از دست شما بر نخواهد آمد و این مشکل را باید مدیر وب سایت مورد نظر برطرف کند. اما اگر سایت مورد نظر یکی از سایت های مورد علاقه شماست می توانید هر چه سریع تر مشکل را با مدیر سایت مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن مشکل سایت خود را رفع کند.